Ik schrijf voor vaktijdschriften, publiekstijdschriften en dagbladen. Mijn onderwerpen liggen op het terrein van bedrijfsleven, maatschappij, cultuur, human interest en sport. Ik maak reconstructies, portretten en achtergrondverhalen.

Camera Obscura

Een beeld creëren van jezelf dat eruitziet als gebrek aan intelligentie vergt topmannenintelligentie, denk ik soms. (Communicatie Magazine, oktober 2017)

Bekijk PDF

 

 

 

 

schermafbeelding-2016-10-16-om-09-33-05Sandy van de Candy

Sandy Wenderhold, topvrouw van erotiekconcern Sansyl: ‘Ik heb alleen maar van mannen geleerd. Mijn ooms, mijn vader, al mijn vrienden waren jongens. Toen ik ging trouwen, hebben ze stad en land moeten afzoeken voor vrouwen voor mijn vrijgezellenfeest. Inmiddels heb ik wel wat vriendinnen. Competitieve types. Die snap ik. In mijn MT ook alleen maar mannen. Maar daar zitten ook trutjes tussen. Ik weet wel wie thuis de baas is.’ (Sprout, augustus 2016.)

Bekijk PDF

 

 

 

 

schermafbeelding-2016-10-16-om-10-20-02Deze topman in zoetwaren durft te twijfelen

Elk product levert behalve voordelen ook nadelen op voor de consument. Hoe legt bijvoorbeeld een snoepbaas, in tijden van suikerangst, uit wat hij doet? Met disclaimers en dooddoeners? Of laat hij zijn twijfel zien? (Communicatie Magazine, augustus 2016)

Bekijk PDF

 

 

 

 

 

De verdwijning van KLM-baas Camiel Eurlingscamiel_society_hires_anp-29883921_met_wendyd2_0

De afbladdering van Camiel Eurlings als president-directeur van KLM was na vijftien maanden zo ver gevorderd, dat zelfs CDA-vriend en communicatie-adviseur Jack de Vries weinig voor hem kon betekenen. Vooral de manier waarop KLM en Eurlings met de media omsprongen, blijkt nu funest. ‘Zijn woordvoerders hadden geen grip op hem.’ (Communicatie Magazine, 2015)

Bekijk PDF

 

kooshendriksKoos Hendriks (65), de man achter Snowworld NV
‘Sinds ik dit weet, staat mijn leven op zijn kop’

Groeit u omdat groei moet volgens de economische wetten, of omdat u het ook echt zo voelt?  “Je zit nu te trekken aan een voor mij onwaarschijnlijk moeilijk punt. Tien jaar geleden, ik was 55, ben ik met het project Barcelona begonnen. Nu de vergunning bijna binnen is, denk ik soms: zal ik het wel doen? Op zich is die twijfel mij niet vreemd, ik twijfel altijd over alles …” (Sprout, april 2015)

Bekijk PDF